fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirane 22 prijave

Evidentirane 22 prijave

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane 22 prijave, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj prijava se i ove sedmice odnosio na neizdavanje fiskalnih računa.

Kako je navedeno, račune ne izdaju Studio M i kozmetički salon Beauty Centar M plaza u Baru, restoran Vista i salon namještaja Sirijus u Budvi, Coton, mesara Ljujković, restoran Kaldrma, neimenovani kozmetički salon, brza hrana Radinović, kafana Boem i Animal planet u Podgorici, kafe Medellin u Herceg Novom, kiosk Panorama u Mojkovcu i kafe bar Blues brothers u Nikšiću.

Sve prijave su, kako je objašnjeno, u proceduri.

U proceduri su i prijave da prodavnica Aroma u Podgorici ne poštuje akcijske cijene, prodavnica Pert u Tivtu ilegalno radi nedjeljom, a radnici Blues Bara u Podgorici nemaju socijalno i zdravstveno osiguranje.

Građani su se žalili i na smeće kod City marketa na Autobuskoj stanici u Herceg Novom, kao i da Bam trade u Mojkovcu ne prijavljuje radnike.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

PMF i Dom iz Nikšića u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Ekipe Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) i Studentskog doma iz Nikšića plasirali su...