fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirana 31 pritužba

Evidentirana 31 pritužba

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirana 31 pritužba, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se uglavnom žalili na neizdavanje fiskalnih računa i to u pekari Dimi i Merak, PG Mobile-u i PG taxiju u Podgorici, restoranu Cvijo i piceriji Portofino u Baru, San Remu, Slatini i kafe baru kod stadiona u Nikšiću, kao i kafiću Školjka i parkingu u Herceg Novom.

Iste pritužbe evidentirane su za kafe bar Mocco u Nikšiću, knjižaru Luča, kopirnicu Copy Paste, restoran na željezničkoj stanici, roštilj Goranaca i trafiku u Baru, gift shop Alek u Podgorici, plažni bar Sunset u Budvi, poslastičarnicu Holiday 2 u Ulcinju i Big Bite u Tivtu.

Građani su se žalili i da apartmani Heleta i hotel Grbalj u Budvi ne prijavljuju radnike, market Voli u Baru ne poštuje epidemiološke mjere, a drogerija Dama ne realizuje akcije koje nudi kupcima.

Evidentirane su pritužbe da Online Top Sop u Baru ne vraća novac za reklamiranu robu, da se u hotelu Hilton u Podgorici donose računi stari po tri sata, da firma Cijevna komerc eksploatoše šljunak uz veliku buku i prašinu, ali i na nepropisno parkiranje.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije