fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEurosuper i eurodizel i dalje jeftiniji od prosjeka u regionu

Eurosuper i eurodizel i dalje jeftiniji od prosjeka u regionu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene eurosupera 95 i eurodizela u Crnoj Gori i dalje su niže od prosjeka u regionu, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 99 centi, u Hrvatskoj 1,06 EUR, Srbiji 1,17 EUR, Albaniji 1,34 EUR i Bosni i Hercegovini (BiH) 1,01 EUR.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji gdje košta 78 centi. To je ujedno i najniža cijena u Evropi, dok najskuplje gorivo plaćaju građani Holandije 1,48 EUR.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 96 centi. Eurodizel u Albaniji košta 1,34 EUR, Srbiji 1,25 EUR, Hrvatskoj 1,1 EUR, a u BiH 1,02 EUR.

Litar eurodizela jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji gdje košta 73 centa, što je i najniže u Evropi. Najskuplji eurodizel plaćaju građani Albanije.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Najčitanije

Korać i dalje na vrhu

Podgorica, (MINA) – Napadač Jedinstvo France, Žarko Korać, sa 17 postignutih golova zauzima prvo...