fbpx
NaslovnicaMINA BusinessErste peti put najbolja banka u Crnoj Gori

Erste peti put najbolja banka u Crnoj Gori

London, Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Magazin The Banker proglasio je, peti put, Erste banku Podgorica bankom godine u Crnoj Gori.

Iz Erste banke su saopštili da su nagrade tog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupe, ove godine proglašene na online ceremoniji održanoj u srijedu.

Glavni izvršni direktor Erste banke, Aleksa Lukić, je u uzjavi za magazin The Banker kazao da je predstavnicima banke čast i zadovoljstvo da prime tu prestižnu nagradu kao potvrdu da su kvalitet poslovanja i odgovornost u pristupu klijentima pogođenim pandemijom prepoznati i u međunarodnoj medijskoj zajednici.

„Erste banka je ostala blizu klijentima i podržala ih brzo dostupnom likvidnošću tokom proljećnog zatvaranja. Pomjerajući fokus na efekte Covid-19 krize, koji nijesu trenutni i neposredni, nastavljamo da pružamo održivu podršku kroz mehanizme restrukturiranja prilagođene industrijama i klijentima“, rekao je Lukić.

On je naveo da nagrada pripada svim zaposlenima banke i podsticaj je da nastave da grade vodeću banku u Crnoj Gori, odgovorno i predano.

Iz Erste banke su kazali da se nagrada za najbolju banku dodjeljuje svake godine na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji poslovanja, strategija razvoja digitalnih i tradicionalnih kanala plaćanja, odnosa prema klijentima.

„Žiri je ove godine u obzir uzeo način na koji su banke podržale klijente u uslovima pandemije istovremeno održavajući rezilijentnost, odnosno sposobnost uspješnog funkcionisanja u izazovnim uslovima“, navodi se u saopštenju.

Magazin The Banker je, od svog osnivanja 1926. godine, važan izvor ekonomskih i finansijskih informacija za globalnu bankarsku industriju.

Godišnje nagrade koje ovaj magazin dodjeljuje smatraju se jednom od najprestižnijih bankarskih nagrada u svijetu.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...