fbpx
NaslovnicaMINA BusinessErste banci uručen certifikat Poslodavac Partner

Erste banci uručen certifikat Poslodavac Partner

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Erste banci je danas u Podgorici uručen certifikat Poslodavac Partner (CEP), renomirano priznanje koje kompanijama iz regiona dodjeljuje hrvatska konsultantska kuća Selectio za pokazanu izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima.

Certifikat je glavnom izvršnom direktoru Erste banke, Aleksi Lukiću i direktorici Službe ljudskih resursa, Tatjani Keković uručila voditeljka CEP programa Selectio, Martina Kessler.

Kessler je kazala da je Erste banka, ostvarivši izuzetno visoke rezultate u procesu certifikacije dokazala da se radi o poslodavcu kojem su ljudi, ne samo deklarativno, već i faktički, na prvom mjestu.

“Pokazatelj zrelosti organizacije je spremnost da prođe kroz objektivnu i stručnu procjenu kvaliteta sistema upravljanja zaposlenima i tako sagleda svoje jake strane i prostor za napredak. Certifikat Poslodavac Partner jasan je znak kvaliteta poslodavca i njegove usmjerenosti na razvoj i zadovoljstvo svojih zaposlenih“, ocijenila je Kessler.

Keković je kazala da su u banci ponosni što su od ove godine i formalno u društvu kompanija iz regiona koje su prepoznate kao najbolji poslodavci, a takođe i što su među prvim nosiocima ovog Certifikata u Crnoj Gori.

“Nezavisna procjena je rezultirala veoma visokom ocjenom – postigli smo 90 odsto u odnosu na mogućih 100. Među oblastima koje su najbolje ocijenjene je usavršavanje i razvoj zaposlenih, a izvještaj je pokazao da je u posmatranom periodu Erste banka za te namjene izdvojila 2,75 puta više od prosjeka kompanija koje su prolazile ovu certifikaciju“, rekla je Keković.

Nezavisni certifikacijski tim je konstatovao da su zaposlenima u Erste banci dostupni brojni i raznovrsni programi edukacije, kao i da organizacija podstiče kulturu razvoja kompetencija.

„Ulažemo u razvoj zaposlenih i stvaranje podsticajnog i prijateljskog radnog okruženja jer želimo da svaki naš kolega ima prostor i slobodu da iskaže svoje znanje i umijeće. To je preduslov pružanja vrhunske usluge klijentima”, navela je Keković.

Ona je rekla da su posebno ponosni što su zaposleni i tokom pandemije i promjena koja im je ona donijela, pokazali kolegijalnost i motivaciju i što su time potvrdili da su upravo oni njihova najveća konkurentska prednost na tržištu.

„Istovremeno, jasno smo vidjeli i pravce i oblasti u kojima ćemo nastaviti da marljivo radimo kako bismo dalje unapređivali radno okruženje“, dodala je Keković.

Trenutno je 68 nosilaca certifikata u Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.

Veoma visoke ocjene Erste banka je dobila u području upravljanja učinkom zaposlenih, na osnovu odlično postavljenog sistema procjene radne uspješnosti zaposlenih koji je povezan sa strategijom organizacije i razvojem zaposlenih.

Pohvaljeno je to što svi zaposleni banke imaju definisane lične planove razvoja, a banka se tokom procesa certifikacije istakla i wellbeing praksama poput omogućavanja više fleksibilnih oblika rada zaposlenima kao i mnogobrojnim društveno korisnim akcijama u kojima često učestvuju i sami zaposleni banke.

CEP je nezavisno priznanje struke pokrenuto 2005. godine koje se dodjeljuje poslodavcima na bazi ocjene razvijenosti njihovih praksi upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja.

Područja koja se ocjenjuju su kvalitet strategije upravljanja zaposlenima, procesi zapošljavanja, upravljanje učinkom, edukacije i razvoj zaposlenih, kao i prakse vezane uz sam odnos prema zaposlenima, koje uključuju transparentnu komunikaciju sa zaposlenima, ispitivanja njihovog zadovoljstva i prakse kojima se podstiče zdravlje i balans njihovog privatnog i poslovnog života.

Kako bi zadovoljila standarde potrebne za dobijanje CEP-a, kompanija mora imati najmanje 75 odsto ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70 odsto bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Belgija bolja od Rumunije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Belgije pobijedili su večeras u Kelnu selekciju Rumunije 2:0, u...