fbpx
18.9 C
Podgorica
August 15, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessEPCG priprema dokumentaciju za tender za toplifikaciju Pljevalja

EPCG priprema dokumentaciju za tender za toplifikaciju Pljevalja

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) priprema dokumentaciju za raspisivanje tendera za izgradnju toplovoda od Termoelektrane (TE) do grada, vrijedan više od 2,7 miliona EUR, za potrebe toplifikacije Pljevalja, potvrdio je izvršni direktor elektroenergetske kompanije Nikola Rovčanin.

On je Vijestima kazao da će početkom avgusta, u skladu sa zakonom, odabrati izvođača radova i izraditi glavni projekat.

Rovčanin je dodao da je investiciju odobrio Odbor direktora, u skladu sa poslovnim planom.

”Podsjećam da je u toku realizacija eko-rekonstrukcije TE u okviru koje se za potrebe toplifikacije investira oko pet miliona EUR. Nažalost, potrošili smo nekoliko mjeseci zbog odnosa lokalne uprave prema ovom projektu. Ipak, iznašli smo drugo rješenje i od Ministarstva uskoro očekujemo da nam izda neophodan dokument”, rekao je Rovčanin.

On je objasnio da su se Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma obratili nakon što je Opština Pljevalja odbila da izda izmjene urbanističko-tehničkih uslova za projekat toplifikacije.

Odugovlačenje sa izdavanjem urbanističko tehničkih uslova bio je povod da Rovčanin optuži predsjednika Opštine Pljevlja, Rajka Kovačevića, da “otvorenim opstrukcijama pokušava zaustaviti projekat”.

Ranije je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma obavjestilo Opštinu Pljevlja da je ona nadležna da izda izmjene urbanističko-tehničkih uslova za projekat toplifikacije grada.

Rovčanin je kazao da je Opština 2019. već izdala urbanističko-tehničke uslove i da je odbijala da izda izmjene tog dokumenta, što je u njihovoj nadležnosti. On tvrdi da su za četiri mjeseca uradili više na tom projektu, nego svi njihovi prethodnici za 40 godina.

Rovčanin i direktor Uprave javnih radova Boro Lučić potpisali su 17. maja ugovor u vezi sa projektom toplifikacije Pljevalja, čija se prva faza odnosi se na izradu glavnog cjelokupnog projekta primarnog toplovoda i izgradnju primarnog toplovoda, u dužini od oko 1,83 hiljada metara.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

zgrada predsjednika

Još jedan čin nepoštovanja crnogorskih institucija

Podgorica, (MINA) – Na adresu kabineta predsjednika Crne Gore danas je dostavljeno pismo predsjednika...