fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEPCG i poljski Respect energy Holding potpisali Memorandum o razumijevanju

EPCG i poljski Respect energy Holding potpisali Memorandum o razumijevanju

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović i potpredsjednici poljske kompanije Respect energy Holding, Tomasz Zadroga i Simon Bližniak potpisali su Memorandum o razumijevanju o budućim projektima razvoja i eksploatacije obnovljivih izvora u Crnoj Gori.

Đukanović je kazao da je mnogo puta pominjao decenijski zastoj naše privrede, ali su do sada, srećom, u mogućnosti da uspostavljanjem takvih partnerstava i prepoznavanjem dobrih projekata, efikasno razvijaju i EPCG i našu privredu generalno.

„Siguran sam u to da je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju sa tako respektabilnim partnerom samo početak jedne dugoročne i uspješne saradnje na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Đukanović.

Potpisivanjem Memoranduma, EPCG i Respect energy Holding sporazumjeli su se da odrede mogućnosti stvaranja zajedničkog poduhvata i razvoja budućih projekata obnovljive energije, uključujući razvoj i rad priobalne vjetroelektrane okvirno vrlo značajnog proizvodnog kapaciteta, kao i razvoj baterijskog postrojenja za skladištenje električne energije i solarne elektrane u Crnoj Gori.

“Dodatno, Memorandum predviđa razvoj postrojenja za proizvodnju amonijaka i hidrogena opremljenog elektrolizerom”, navodi se u saopštenju.

Zadroga je naveo da udružene snage sa EPCG, glavnim proizvođačem i snadbijevačem električne energije u Crnoj Gori, predstavljaju njihovu čvrstu namjeru da prošire posao, kako na domaćem tržištu, tako i na cijelom Balkanu.

„Zadovoljstvo nam je da sarađujemo sa našim crnogorskim partnerima na projektima obnovljivih izvora energije, kao što su postrojenje za proizvodnju amonijaka, priobalnog vjetroparka i solarnog parka. Naše partnerstvo će pomoći domaćem energetskom sistemu da se proširi ka obnovljivim izvorima energije“, rekao je, između ostalog, Zadroga.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je i ambasador Poljske u Crnoj Gori Andrzej Papierz, kao i predstavnici Vlade i resornog ministarstva, kao i prestavnici kompanije South Banat Energy Hazelnut.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije