fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEPCG dijeli 30 miliona EUR dividende

EPCG dijeli 30 miliona EUR dividende

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata dividende akcionarima Elektroprivrede (EPCG) za prošlu godinu, u ukupnom iznosu od 30,83 miliona EUR, počeće sjutra.

Iz EPCG su saopštili da je odluka o isplati dividende, u bruto iznosu od 29 centi po akciji, donijeta krajem juna ove godine na redovnoj Skupštini akcionara.

“Pravo na dividendu imaju akcionari koji su 29. juna bili upisani u spisak akcionara EPCG kod Centralne depozitarne agencije”, navodi se u saopštenju.

Isplata dividende građanima koji su akcionari EPCG obaviće se od utorka preko mreže filijala Prve banke, nakon prethodne identifikacije putem važećeg dokumenta.

Preduzećima, koja su akcionari EPCG, isplata će takođe početi u utorak, nakon dobijanja neophodnih instrukcija za plaćanje.

Sredstva će biti raspoređena za isplatu akcionarima proporcionalno njivom učešću u vlasničkoj strukturi i biće realizovana do 30 dana od donošenja odluke.

Akcionari su na Skupstini odlučili da se za isplatu dividende opredijeli iznos od 30,83 miliona EUR. Neraspoređena dobit je 27,07 miliona, dok je u fond rezervi raspoređeno 1,62 miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...