fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDvodnevna radionica o vještinama predstavljanja poslodavcu

Dvodnevna radionica o vještinama predstavljanja poslodavcu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dvodnevna radionica pod nazivom UCG, koja je namijenjena studentima svih godina studija, održaće se u četvrtak i petak u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore (UCG).

Radionicu organizuju Frankofona kancelarija za zapošljavanje i Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje UCG-a.

Zainteresovani studenti mogu se prijaviti slanjem imena, prezimena, fakulteta i kontaktnog telefona na mejl adresu [email protected].

Prijave su otvorene do srijede do 12 sati, pri čemu će pravo prvenstva učešća biti prema redosljedu prijavljivanja studenata.

“Prvog dana radionice, fokus će biti na temama pisanja CV-a i motivacionog pisma. Studenti će, uz stručne instrukcije, naučiti kako da pravilno strukturiraju potrebna dokumenta”, navodi se u saopštenju.

Drugog dana, radionicu će činiti simulacija intervjua. U interaktivnom okruženju, polaznici će imati priliku da iskuse jedan razgovor za posao, saznaće koja pitanja mogu očekivati, a svaki od njih će imati priliku da se stavi u ulogu kandidata, dobije konstruktivne povratne informacije i savjete za unapređenje svog nastupa na razgovoru za posao, kako bi ostavili dobar prvi utisak.

Dodatno, studenti će imati priliku da se postave u poziciju budućeg poslodavca i iz tog ugla sagledaju šta je ključno u razgovoru za posao.

Na kraju radionice, studenti će se upoznati sa metodama i tehnikama aktivnog traženja posla.

“Cilj radionice je osnažiti i osposobiti studente za upravljanje vlastitom karijerom, pripremu za tržište rada, te preuzimanje aktivne uloge u svom karijernom razvoju”, dodaje se u saopštenju.

Simulaciju intervjua će voditi specijalna gošća radionice Ivana Radulović, stariji menadžer ljudskih resursa u CMM Montenegro kompaniji, koja je prošle godine na Sajmu praksi i stipendija u organizaciji Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje intervjuisala ukupno 17 studenata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su...