fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeĐukanović: Štedim je simbol budućeg ekonomskog razvoja Rožaja

Đukanović: Štedim je simbol budućeg ekonomskog razvoja Rožaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Planinski centar Štedim na Hajli predstavlja simbol budućeg ekonomskog razvoja Rožaja, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon posjete toj opštini.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da je perspektiva Štedima očigledna i da je vidio intezivne radove koji će u kratkoj budućnosti dovesti do završetka tog projekta i do otvaranja značajnog broja radnih mjesta.

„I do utiranja jedne perspektive nove turističke djelatnosti u ovom kraju, i nove šanse ekonomskog i društvenog razvoja“, dodao je on.

Prema riječima Đukanovića, Rožaje je oduvijek bilo prepoznato kao važan industrijski i trgovinski centar u Crnoj Gori.

On je kazao da u ovom trenutku država, preko Uprave za javne radove, ima potpisanih oko 22 miliona EUR ugovora za realizaciju projekata samo u ovoj opštini.

„S o sjeveru i da ne govorim – rekao bih da je oko 70 odsto kapitalnog budžeta države namijenjeno ulaganju u sjeverne opštine“, istakao je Đukanović.

Kako je naveo, Rožaje je u jednom ozbiljnom investicionom zamahu, kojeg dominantno generiše država Crna Gora.

„Ali u sadejstvu sa lokalnom upravom vjerujem da će se ubrzano mijenjati fizionomija ovog grada u željenom smjeru, i da će ljudi ovdje zaista moći da žive mnogo udobnije i da na kvaliteniji način zadovoljavaju svoje potrebe“, kazao je Đukanović.

To će, smatra on, istovremeno biti važan impuls daljem dinamičnom ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore.

„Rožaje je bilo važan motor poslijeratnog razvoja Crne Gore, i danas ima sve potencijale, i prirodne i ljudske, da i u ovoj fazi daljeg ekonomskog i demokratskog prosperiteta Crne Gore da važan pečat tom procesu“, zaključio je Đukanović.

Najčitanije