fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDukaj na Svjetskom samitu o informacionom društvu

Dukaj na Svjetskom samitu o informacionom društvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar javne uprave, Marash Dukaj, predvodiće crnogorsku delegaciju koja će boraviti u Ženevi od nedjelje do srijede.

Tokom boravka u Ženevi, Dukaj će učestvovati na Svjetskom samitu o informacionom društvu (WSIS)+20 i Forumu na visokom nivou, u organizaciji Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) i Švajcarske Konfederacije.

Dukaj će govori na ministarskom okruglom stolu, zajedno sa ministrima i liderima u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija iz cijelog svijeta.

“Svjetski samit o informacionom društvu WSIS nastao je kroz dvije faze, a pokrenut je radi stvaranja jedne višestrane platforme, na kojoj će biti moguće baviti se pitanjima i problemima u vezi sa informaciono-komunikacionim tehnologijama kroz struktuiran i inkluzivan pristup na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou”, navodi se u saopštenju.

Cilj WSIS-a je, kako se dodaje, dostizanje zajedničke vizije, želje i posvećenosti izgradnji inkluzivnog informacionog društva, okrenutog razvoju i fokusiranog na korisnike, u kojem je svakom omogućeno da kreira informacije, da im pristupa, koristi i dijeli sa drugima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije