fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDrecun: Vidjećemo hoće li gužve imati finansijski efekat

Drecun: Vidjećemo hoće li gužve imati finansijski efekat

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomski analitičar Predrag Drecun kazao je da će se tek vidjeti da li će ogromne gužve na primorju i broj turista u Crnoj Gori dati adekvatan finansijski efekat po budžet.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da se sezona primiče kraju, a da su posjete rekordne.

“Ono što sam ja u ponedjeljak iskusio je da je ulazak u Budvu bio nemoguć iz pravca Cetinja. Takve gužve ne pamtim u životu, a da li će one dati adekvatan finansijski efekat, to ćemo vidjeti. Ugostitelji s kojima kontaktiram privatno kažu da to nije na nivou 2019. godine, ali da je bolje nego se očekivalo”, naveo je Drecun.

Komentarišući prvih 500 letova nove nacionalne avio-kompanije, Drecun je saopštio da je bilo potrebno napraviti zdravu kompaniju, prenosi portal RTCG.

“Ta priča je realna, je li ona urađena spretno medijski i politički – može se diskutovati. Uvijek sam bio zagovornik da je Crnoj Gori potreban avio-prevoznik, bez obzira što će praviti gubitke, koje bi trebalo isplanirati. Takva kompanija donosi druge benefite koji su nemjerljivi”, rekao je Drecun, ocjenjujući da cijela priča nije najspretnija urađena.

Govoreći o projektu Montenegro Works, Drecun je kazao da mu je jasna namjera Vlade, ali ne i kako će to da funkcioniše.

“Ne treba sada reći da to neće funkcionisati, ali treba ukazati na dileme i konflikte koje će takva kompanija donijeti, prvenstveno konflikte u pravnom sistemu, kako će funkcionisati Zakon o privrednim društvima, da li je to takozvano centralno-komitetsko upravljanje preduzeća, da li je to priznanje da kadar po dubini nije dobar”, poručio je Drecun.

On smatra da se na neki način može govoriti o oduzimanju moći odlučivanja čelnih ljudi državnih kompanija.

Luka Bar je, prema njegovim riječima, resurs i biser Crne Gore, koji zemlji daje komparativnu prednost čak i u odnosu na susjednu Hrvatsku.

“Očigledno da Luka Bar ima neku političku pozadinu, nadam se da vlast neće dozvoliti, koja god to bila, da je privatizujemo i izgubimo”, zaključio je Drecun.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Očekuju interesovanje renomiranih svjetskih kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Na pretkvalifikacioni tender za dionicu auto-puta Mateševo - Andrijevica očekuje se...

Indeksi porasli