fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDrastičan pad cijena rominga u regionu počeo 

Drastičan pad cijena rominga u regionu počeo 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene rominga na cijelom Zapadnom Balkanu od danas su drastično pale, koji vodi ka smanjivanju i potpunom ukidanju troškova rominga u regionu 2021. godine, saopšteno je iz Savjeta za regionalnu saradnju (RCC).

„Građani Zapadnog Balkana će moći pričati, surfovati i slati SMS-ove mnogo više, a plaćati mnogo manje“, navodi se u saopštenju RCC-a.

U prosjeku, cijene odlaznih telefonskih poziva pale su 65 odsto, a cijene prenosa podataka 78 odsto, što su svakako značajna sniženja, koja u nekim slučajevima dostižu čak 99 odsto.

„Na primjer, cijena odlaznih poziva u nekim slučajevima je pala na 0,08 centi, a cijena prenosa podataka na 0,03 centa, u zavisnosti od operatera“, rekli su iz RCC-a.

Osim toga, na putu je i novi dogovor sa Evropskom unijom (EU), kojim se omogućava snižavanje cijena rominga sa Zapadnim Balkanom.

„RCC želi da zahvali vladama Zapadnog Balkana, Evropskoj komisiji i svom osoblju na ogromnom poslu koji su obavili da bi ova promjena zaživjela“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Sjutra utakmice 33. kola

Podgorica, (MINA) - Utakmicama 33. kola sjutra će biti nastavljeno takmičenje u Meridianbet Prvoj...