fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryDopuna krivične prijave protiv Žugića i Terić 

Dopuna krivične prijave protiv Žugića i Terić 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Akcionari Atlas banke podnijeli su dopunu krivične prijave protiv njene privremene upravnice Tanje Terić i guvernera Centralne banke, Radoja Žugića, zbog sumnje da su crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću, dali podatak da će eksterno lice, koje nije dioničar, dokapitalizovati banku.

“Žugić, Terić i više drugih, za sada, NN službenika CBCG, terete se da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Osumnjičeni su neutvrđenog dana u periodu od 7. decembra do 14. februara, Đukanoviću saopštili podatak da će eksterno lice, koje nije akcionar Atlas banke, dokapitalizovati tu kompaniju sa 22 miliona EUR”, navodi se u dopuni krivične prijave koju je podnio advokat Zdravko Đukanović.

Kako je saopšteno iz Atlas grupe, s obzirom na to da po Ustavu predsjednik nema bilo kakva ovlašćenja u vezi sa bankarskim sektorom, evidentno je da takve informacije nije mogao dobiti službenim putem.

“Zbog toga postoji osnovana sumnja da su osumjničeni tu informaciju saopštili na nezakonit način”, navodi se u dopuni krivične prijave.

Na taj način bi, kako je objašnjeno, „najavljeni eksterni akcionar“ postao većinski vlasnik i preuzeo upravljanje bankom, svom imovinom i firmama koje su založene kod nje.

Iz Atlas banke su podsjetili da je prva prijava protiv Žugića, Terić i bivšeg privremenog upravnika u Invest banci Montenegro (IBM), Milana Remikovića, podnijeta 31. januara, zbog, kako tvrde, njihovog nezakonitog postupanja, koje je nanijelo štetu akcionarima u iznosu od oko 80 miliona EUR.

“Molimo Vrhovnog državnog tužioca da bez odlaganja preduzme radnje radi provjere navoda krivične prijave od 31. januara i njene dopune, posebno što 20 dana od podnošenja prijave niko od prijavljenih nije ispitan”, navodi se u dopuni.

Najčitanije