fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDomaća hrana da bude prioritet 

Domaća hrana da bude prioritet 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Domaća zdrava hrana treba da bude prioritet u izboru predstavnika turističke privrede i trgovinskih lanaca, ocijenjeno je na okruglom stolu u Beranama koji je organizovala Montenegro biznis alijansa (MBA).

Iz MBA su kazali da je veoma značajna aktivnost opština sa sjevera da svojim djelovanjem unaprijede uslove za jačanje saradnje sektora poljoprivrede, turizma i trgovine na lokalnom nivou.

“To je proces koji je neophodno u kontinuitetu unapređivati da bi se postigli željeni rezultati”, dodaje se u saopštenju.

Iz MBA su naveli da nastavljaju sa organizovanjem okruglih stolova na sjeveru Crne Gore kroz projekat Domaći proizvodi kao podsticaj razvoja turističke privrede na lokalnom nivou, koji se realizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Na okruglom stolu su se okupili poljoprivredni proizvođači opština Berane i Andrijevice kao i turistički i trgovinski poslanici.

“Međusobno udruživanje poljoprivrednih proizvođača je jedan od uslova kvalitetnije i dugoročnije saradnje svih povezanih sektora. Crna Gora je prepoznata turistička destinacija na globalnom nivou, zbog čega imamo i obavezu da uz sve te komparativne prednosti koje imamo, upakujemo i kvalitetne domaće proizvode”, smatraju u MBA.

MBA će, kako su kazali njeni predstavnici, i dalje biti veoma aktivna u svim tim procesima kako bi dala svoj doprinos unaprjeđenju lokalne privrede u sjevernom dijelu Crne Gore.

Najčitanije