NaslovnicaMINA BusinessDogovorili intenziviranje saradnje među institucijama

Dogovorili intenziviranje saradnje među institucijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Turska imaju prostora da unapređuju odnose, ocijenili su potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović i turska ambasadorka u Podgorici, Songul Ozan i dogovorili intenziviranje saradnje među institucijama.

„Imamo puno razloga za obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije države, ali osjećam i dodatnu obavezu da ovako dobre odnose unaprijedimo i nađemo modele za poboljšanje bilateralnih odnosa“ poručio je Ibrahimović na sastanku sa Ozan.

Ibrahimović je kazao da je Turska među prvim prijateljskim zemljama koja je pružila podršku u vidu medicinske opreme Crnoj Gori, na počektu pandemije koronavirusa.

“Takođe imamo razvijenu saradnju sa TIKA agencijom i zaista smatram da ima prostora da dalje razvijemo projekte u raznim oblastima“, dodao je Ibrahimović.

Na sastanku je dogovoreno intenziviranje saradnje među institucijama dvije države, kao i mogućnost susreta resornih ministara Turske i Crne Gore, kako bi razmatrali i konkretne projekte na kojima bi mogli raditi u budućem periodu.

Ozan je uputila čestitke povodom imenovanja na jednu od najvažnijih funkcija u Vladi, imajući u vidu veličinu resora i oblasti u nadležnosti ministarstva kapitalnih investicija. Izražena su očekivanja da će se tradicionalno dobra saradnja intenzivirati u narednom periodu.

Iz resornog Ministarstva je saopšteno da je današnji susret bio prilika da se razgovara o potencijalnim kapitalnim projektima, budući da su turske kompanije i do sada izražavale svoju zainteresovanost za učešće u realizaciji, sa posebnim osvrtom na izgradnju autoputa, ali i unapređenju i modernizaciji crnogorskih vazdušnih luka.

Budući da je razvoj sjeverne regije jedan od prioriteta rada ove Vlade, Ibrahimović je konstatovao da puštanjem u saobraćaj prve dionice auto-puta od Podgorice do Kolašina šaljemo jasnu poruku građanima sjevera da stvaramo preduslove za razvijanje privrede, a samim tim i za bolji kvalitet života.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

inovacije

Preduzetništvo i inovacije snažan impuls za pametni rast Crne Gore

Podgorica, Tirana, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora kao strateški prioritet prepoznaje saradnju između naučno-istraživačke zajednice...