fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDogovorene olakšice za prevozinike i vozače

Dogovorene olakšice za prevozinike i vozače

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bilateralni i tranzitni prevoz tereta između Crne Gore i Sjeverne Makedonije obavljaće se bez dozvola, dogovoreno je na sastanku mješovite komisije sačinjene od predstavnika resornih ministarstava dvije države, koji je održan u Skoplju.

Iz crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva saopšteno je da su se delegacije usaglasile da će uzajamno priznavati sertifikate o početnoj stručnoj osposobljenosti vozača, ubrzanoj i periodičnoj stručnoj osposobljenosti, izdatoj u obje zemlje.

Šefovi delegacija Dalibor Milošević i Saško Edrovski na kraju sastanka su potpisali protokol kojim su potvrđeni zaključci. Taj protokol, kako je objašnjeno, predstavlja važan korak ka unapređenju saradnje u oblasti drumskog prevoza između Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Dvodnevni sastanak u Skoplju, posvećen međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta, okupio je predstavnike nadležnih državnih organa za drumski saobraćaj obje zemlje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nema planskih isključenja struje za praznike

Podgorica, (MINA) – Planska isključenja električne energije nijesu predviđena tokom predstojećeg praznika - Međunarodnog...