fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryDogovaraju garanciju do 80 miliona EUR

Dogovaraju garanciju do 80 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska delegacija će na sastancima sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (SB), koji naredne sedmice počinju na Baliju, razgovarati o drugom paketu podrške između 60 i 80 miliona EUR.

Delegaciju će, kako se navodi u informaciji koju
je u četvrtak usvojila Vlada, na sastanku koji počinje u srijedu, predvoditi ministar finansija Darko Radunović i guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić.

“Sredstava koja budu dobijena uz podršku garancije SB koristiće se za podmirivanje budžetskih potreba, a zaključivanje drugog paketa garancije se predviđa za narednu godinu”, navodi se u platformi za sastanak, prenosi Pobjeda.

Sa predstavnicima SB će se razgovarati i o aktuelnom portfoliju, elektronskoj fiskalizaciji kroz moguće restrukturiranje projekta reforme poreske administracije, restrukturiranju projekta upravljanja otpadom, podršci za sprovođenje plana optimizacije broja zaposlenih u javnoj upravi, kao i o projektu podrške rastu i zapošljavanju.

“Sa predstavnicima Fiskalnog odjela – FAD-a MMF-a, delegacija će razmatrati detalje oko tehničke pomoći usmjerene na dalju reformu poreske politike sa posebim akcentom na optimizaciju poreza na dohodak”, navodi se u dokumentu Vlade.

Sastanak traje do 16. oktobra.

Kompletna informacija dostupna korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije