fbpx
NaslovnicaGlavna vijestDamjanović: Prioritet buduće vlade da bude ovogodišnji rebalans

Damjanović: Prioritet buduće vlade da bude ovogodišnji rebalans

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prioritet buduće vlade treba da bude rebalans budžeta za ovu godinu kako bi se obezbijedila realizacija svih predviđenih obaveza, poručio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

„Rebalans je isključivo u funkciji adekvatnih pozicioniranja“, rekao je Damjanović na sjednici Vlade.

On je dodao da je Ministarstvo finansija predložilo tri dodatna amandmana na Predlog izmjena zakona o budžetu za ovu godinu, kao i jedan na Predlog odluke o zaduženju.

„Na taj način se stvaraju mogućnosti za nesmetanu realizaciju svih aktivnosti na više pozicija – kod Ministarstva rada i socijalnog staranja, fondova za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO) i zdravstveno osiguranje, kao i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ)“, rekao je Damjanović.

On je saopštio da je novac obezbijeđen i da je neophodno da adekvatne pozicije budu obezbijeđene kako bi se sve definisane obaveze izvršie u naredna dva mjeseca.

„Skupština Crne Gore je od 1. januara do kraja oktobra imala ukupno 16 radnih dana u plenumu, a od 1. maja do početka novembra tri radna dana. Ova Vlada je bila prinuđena da za šest mjeseci obezbijedi funkcionisanje svakog segmenta države bez rada parlamenta, a uspjeli smo ogromnim naporima“, kazao je Damjanović.

Premijer Dritan Abazović poručio je da novca ima, ali da rebalansa budžeta nema zbog Skupštine.

„Vlada će pokušati da nađe rješenje. Prihodi koji su rekordni su tu, ali postoji dio sistema koji je nefunkcionalan. Što se Vlade tiče svi mogu da računaju na podršku“, rekao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije