fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDamjanović na Molitvenom doručku razgovarao o globalnim izazovima današnjice

Damjanović na Molitvenom doručku razgovarao o globalnim izazovima današnjice

Vašington, Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar finansija, Aleksandar Damjanović, prisustvovao je Molitvenom doručku u Vašingtonu, tokom kojeg je imao prilike da razgovara sa brojnim učesnicima o globalnim izazovima današnjice, ratnim dešavanjima u Evropi, migracijama, klimatskim promjenama, energetskoj perspektivi.

Damjanović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, tokom tog događaja razgovarao i o načinima kako da se na iste adekvatno odgovori, imajući u vidu potrebu zajedničkog globalnog odgovora zasnovanog, prije svega, na principima međusobnog razumijevanja i saradnje između nacija i država.

Učesnicima se, putem video bima, obratio i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Joe Biden.

Događaj u Vašingtonu okupio je više od 1,5 hiljada uglednih zvanica, među kojima članove američkog Kongresa, političare, biznismene, vjerske lidere i druge renomirane goste iz društvenog i privrednog života iz SAD-a i preko 100 zemalja iz cijelog svijeta.

“I ovog puta, učesnici Molitvenog doručka tradicionalno su poslali poruke mira i solidarnosti, kao i svih prethodnih godina, počevši od 1953. godine kada je ovakav događaj upriličen prvi put od tadašnjeg predsjednika SAD-a i jednog od pobjednika nad fašizmom, generala Ajzenhauera”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije