fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDamjanović: Koncesija za eksploataciju kamena dodijeljena po zakonu

Damjanović: Koncesija za eksploataciju kamena dodijeljena po zakonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Koncesija za eksploataciju kamena na lokaciji Platac dodijeljena je po zakonu, tvrdi bivši ministar finansija Aleksandar Damjanović.

“Odluka o dodjeli koncesije donesena je od 42. vlade, a prethodna, 43. vlada, sprovela je odluku u skladu sa zakonom i svim mišljenjima neophodnim u postupku, uključujuci i od Ministarstva kapitalnih investicija. Moja malenkost je potpisala ugovor po zaključku i ovlašćenju vlade, zakonito i u interesu države. To je prava istina”, rekao je Damjanović za portal RTCG.

On je reagovao na informaciju da je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnijela protiv njega krivičnu prijavu zbog zbog sumnje da je u postupku dodjele koncesije za eksploataciju kamena na lokaciji Platac, zloupotrijebio službeni položaj i omogućio korist za kompaniju Carinvest.

Damjanović se u krivičnoj prijavi, koju je MANS danas podnio Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), tereti da je ispred Vlade sa kompanijom Carinvest krajem avgusta ove godine potpisao ugovor o dodjeli koncesije na period od 30 godina, iako je prethodno bio upoznat sa činjenicom da je postupak odabira kompanije sproveden suprotno zakonu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije