fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDaju podršku ženskom preduzetništvu

Daju podršku ženskom preduzetništvu

Danilovgrad, (MINA-BUSINESS) – Opština Danilovgrad raspisala je početkom avgusta konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu u ovoj godini.

Konkursom koji je otvoren do 9. septembra omogućava se dodjela sredstava za biznis i poslovne ideje ženama preduzetnicama i kompanijama u kojima su žene nosioci biznisa – osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor.

Sredstva za podsticanje osnivanja i razvoja poslovanja dodjeljuju se kompanijama i preduzetnicama sa prebivalištem odnosno sjedištem na teritoriji Opštine Danilovgrad, koje će se realizovati u tom gradu.

Ukupan iznos sredstava opredijeljenih budžetom Opštine za podršku ženskom preduzetništvu iznosi deset hiljada EUR.

Sredstva se raspodjeljuju za biznis planove koji doprinose ostvarivanju utvrđenih ciljeva u strateškim dokumentima, programima i planovima lokalne samouprave, a kojima se naročito podstiče ekonomski razvoj Opštine, kao i razvoj poljoprivrede i ruralnog područja, organske poljoprivredne proizvodnje i turizma.

Sredstva se raspodjeljuju i za podsticaj razvoju lova i ribolova, kao i doprinos afirmaciji i valorizaciji kulturog potencijala i očuvanju životne sredine i održivog razvoja.

Jedno preduzeće odnosno preduzetnica mogu konkurisati sa najviše dva biznis plana, ali može biti podržan samo jedan.

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za biznis planove ne može iznositi više od 30 odsto od ukupnog iznosa predviđenog budžetom Opštine za podršku ženskom preduzetništvu.

Kompanija odnosno preduzetnica podnosi prijavu na propisanim obrascima, koji se mogu preuzeti na pisarnici Opštine ili sa sajta www.danilovgrad.me.

Prijava se podnosi Komisiji za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu u zapečaćenoj koverti i predaje na pisarnici Opštine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije