fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDaju podršku investicijama u preradu na gazdinstvima

Daju podršku investicijama u preradu na gazdinstvima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima za ovu godinu.

Pozivom, koji je objavljen u okviru ovogodišnjeg Agrobudžeta, se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Kroz ovaj poziv, poljoprivredni proizvođači mogu nabaviti i ugraditi namjensku, novu opremu za čuvanje, preradu i pakovanje proizvoda, kao i adaptirati postojeće objekte za preradu, kako bi se ispunili zahtjevi higijene propisani nacionalnim zakonodavstvom u cilju obezbjeđivanja zahtjeva za bezbjednost hrane.

Podržavaju se investicije u visini od 500 EUR do deset hiljada EUR, dok je podrška Ministarstva do 50 odsto ukupnog iznosa odobrene investicije, a dodatnih deset odsto, odnosno ukupno 60 odsto, za poljoprivredne proizvođače upisane u Registar subjekata u organskoj proizvodnji, zaključno sa 31. decembrom prošle godine.

Dodatnih deset odsto ostvaruju žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

Prihvatljive investicije su adaptacija objekata za preradu i nabavka i ugradnja namjenske, nove opreme za čuvanje, preradu i pakovanje proizvoda.

Rok za podnošenje zahtjeva za odobravanje projekata je 23. maj.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i zahtjevi za odobravanje, nalaze se na internet stranici Ministarstva.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020 482 222.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije