fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnogorskom savezu oldtajmer vozila uručeno rješenje

Crnogorskom savezu oldtajmer vozila uručeno rješenje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić uručio je rješenje o ovlašćenju Crnogorskom savezu oldtajmer vozila, kojim se omogućava da obavljaju postupak vrednovanja i razvrstavanja u kategorije starodobnih vozila i izdaje FIVA identifikacione kartice.

U ime Crnogorskog saveza oldtajmer vozila rješenje je preuzeo predsjednik Saveza Branislav Velimirović, zajedno sa kolegama potpredsjednikom Saveza Željkom Knežević i potpredsjednikom VW Classic Cluba Montenegro, Aleksandrom Tonijem Bojovićem.

„Potpisivanjem ovog ovlašćenja Nacionalno udruženje oldtajmera postaje zvanično tijelo koje, u skladu sa važećom zakonskom regulativom, tačnije Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, može da obavlja predmetni postupak i izdaje FIVA identifikacione kartice za oldtajmer vozila, koje omogućavaju dalju proceduru registrovanja oldtajmer vozila“, navodi se u saopštenju.

Postupak vrednovanja i razvrstavanja starodobnih vozila obavlja se u skladu sa kriterijumima utvrđenim od strane Međunarodne federacije za starodobna vozila FIVA po osnovu starosti, tehničkih karakteristika i očuvanosti.

Uručivanju rješenja, pored predstavnika Saveza, prisustvovali su Nevenka Tomić ispred Direktorata za drumski saobraćaj Ministarstva kapitalnih investicija i glavni inspektor za drumski saobraćaj Dalibor Milošević.

U Crnoj Gori godinama unazad postoji i funkcioniše pet klubova ljubitelja starodobnih vozila – oldtajmera i to iz: Pljevalja, Nikšića, Tivta, Bara i Ulcinja, koji okupljaju oko 250 članova, entuzijasta koji se aktivno bave ovim interesantnim hobijem.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije