fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora predstavljena kao atraktivna destinacija u medijima u Belgiji i Francuskoj

Crna Gora predstavljena kao atraktivna destinacija u medijima u Belgiji i Francuskoj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je, kao rezultat aktivnosti Nacionalne turističke organizacije (NTO), predstavljena kao atraktivna turistička destinacija u nekim od najznačajnijih medija na tržištu Belgije i Francuske, saopštili su iz NTO.

Iz NTO su saopštili da je njihova predstavnica Simona Perović o turističkoj ponudi sjevera i primorja govorila za emisiju „Grandeur Nature“, koja se već 25 godina emituje na belgijskom radiju VivaCité – jednom od najslušanijih radio stanica na francuskom govornom području.

„Putem ovog radija koji ima pola miliona slušalaca na dnevnom nivou, belgijska javnost će se upoznati sa bogatim prirodnim, kulturnim, sportskim i gastronomskim nasljeđem destinacije“, naveli su iz NTO u saopštenju.

Kako su kazali, u dvije epizode te gledane emisije predstavljen je Nacionalni park Durmitor – kanjon rijeke Tare i Crno jezero, a posebna pažnja posvećena je uzgoju životinja koje se slobodno kreću po planinama.

Iz NTO su dodali da su prikazane i ljepote Bokokotorskog zaliva gdje su lokalni ribari prikazali vještinu ribolova i tradicionalno pripremanje jela.

„Osim dvije radio emisije Grandeur Nature, emitovaće se 35 radijskih spotova nedjeljno za najavu emisije, kao i trominutni televizijski prilog na nacionalnom kanalu La Une“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na portalu Luxe Tentations, koji broji oko 33 hiljade čitalaca na mjesečnom nivou, objavljen članak pod nazivom „Crna Gora, cjelogodišnja turistička destinacija na Jadranu“.

U članku se navodi da je Crna Gora zanimljiva destinacija za ljubitelje prirode i istorije, a uz to ljubaznost mještana čini da putovanje bude nezaboravno.

„Na jednoj strani se nalazi tirkizno more, dok su na drugoj planine sa vrhovima preko 2.500 metara nadmorske visine. Crna Gora je zemlja koja je bogata prirodnim ljepotama, a svuda se nalaze raznovrsni pejzaži kao sa razglednica“, piše u tekstu.

Iz NTO su rekli da je bogata gastronomska ponuda Crne Gore predstavljena u članku pod nazivom „Crna Gora, mjesto objedinjenih gastronomskih ukusa“, koji je objavljen na portalu So Good Paris sa deset hiljada čitalaca na mjesečnom nivou.

U tom tekstu se navodi da je gastronomija kapija za otkrivanje Crne Gore, te da je moguće u jednom danu osjetiti ukuse primorskog, centralnog i sjevernog regiona.

Crna Gora se našla i na stranicama četiri online portala iz Francuske: C Pour Les Parents, C Pour Les Seniors, C Pour Les Femmes i C Pour Les Hommes, koji ukupno broje oko 244 hiljada čitalaca na dnevnom nivou.

Kako su kazali iz NTO, posebna pažnja je posvećena raznolikosti destinacije, a kroz njihove informativne članke istaknuta su nezaobilazna mjesta koja svaki posjetilac treba uvrstiti tokom putovanja.

„Tokom svog putovanja u Crnu Goru otkrićete predivna mjesta: pet nacionalnih parkova, planinske vrhove, jezera, čuveni kanjon rijeke Tare, Bokokotorski zaliv i još mnogo toga. Bez obzira na to šta su vaša interesovanja, priroda, istorija ili kultura, pozivamo vas da posjetite ovu destinaciju“, navodi se u tekstovima.

Iz NTO su kazali da objavljene emisije i članci predstavljaju značajan korak ka unapređenju međunarodne vidljivosti i promociji Crne Gore na tržištu Francuske i Belgije.

„Imajući u vidu značajan uticaj navedenih medija, očekuje se da će ove promotivne aktivnosti doprinijeti većem broju posjeta sa ovog tržišta“, rekli su iz NTO.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Usvojen budžet Opštine Andrijevica

Andrijevica, (MINA-BUSINESS) - Odbor povjerenika Opštine Andrijevica usvojio je na sjednici odluku o budžetu...