fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora među najboljim destinacijama za porodična putovanja

Crna Gora među najboljim destinacijama za porodična putovanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svjetski lider u geografiji, kartografiji i istraživanju, National Geographic Traveller, svrstao je Crnu Goru u jednu od sedam najprivlačnijih destinacija za odmor u narednoj godini.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da je National Geographic Traveller objavio listu Best of the World 2021, otkrivajući inspirativne priče o 35 izvanrednih mjesta, dok u članku pod nazivom Najbolje od svijeta: sedam nezaboravnih porodičnih putovanja za narednu godinu i dalje, Crna Gora, kao druga na listi, stoji uz svjetske destinacije kao što su Japan, Sjedinjene Američke Države (SAD), Kanada i Velika Britanija.

Listu Best of the World 2021 čini pet kategorija – održivost, priroda i divljina, avantura, kultura i istorija i porodična putovanja, a svaka od njih odlikuje se izvrsnim destinacijama sa relevantnom pričom za godinu koja predstoji.

„Profilišući nadahnjujuća mjesta, zajednice i inovacije, lista pruža optimističan broj mjesta za bijeg od realnosti, kao i kojih mjera predostrožnosti usljed pandemije, oni koji žele da putuju, treba da se pridržavaju širom svijeta“, navodi se u saopštenju.

Iz NTO su dodali da National Geographic Traveller, između ostalog, piše o potencijalu Crne Gore kao značajne destinacije za putovanje u sljedećoj godini.

„Kako se Crna Gora tako uklapa u sve? Ovaj skriveni raj na Jadranu, manji je od Sjeverne Irske, a ipak prepun sniježnih planina, kristalnih jezera, brzih rijeka, šarmantnih gradova i ljubaznih mještana. Jeftinija i manje posjećena od susjedne Hrvatske, do sada je bila u njenoj sjeni, ali čini se da će se to promijeniti u narednoj godini“, piše u članku.

Mogućnost brojnih aktivnosti koje divlja priroda Crne Gore nudi, kao što su biciklizam, šetnje i zip-line avanture, samo su neke od povoljnosti zbog kojih će, kako se navodi, pustolovne porodice biti u svom elementu.

„Pet nacionalnih parkova pokriva čak 60 planinskih vrhova, gdje su glavne opcije za zabavu planinarenje, biciklizam, vožnja kanua i rafting. Agencije poput Responsible Travel, Families Worldwide i UTracks imaju aktivne maršute, dok je Tailor Made Rail prošle godine uveo maršutu kojom se do tamo može doći i vozom, uključujući i liniju Beograd-Bar“, piše National Geographic Traveller.

Britanski putopisac, osim očaranosti prirodnim bogatstvima Crne Gore, piše i da nije sve u avanturi, osvrćući se i na luksuzne hotele i rizorte na crnogorskom primorju.

„Crnogorska obala je kratka, ali blistava, a nova hotelska akcija uključuje luksuzne hotele Avanti i One & Only u Portonovi rizortu, koji će se otvoriti na proljeće u zalivu Boka. Takođe, Marriott planira otvaranje Ritz-Carlton hotela u Crnoj Gori 2023. godine“, navodi se u članku.

NTO je, kako su kazali njeni predstavnici, dobila je ekskluzivno pravo korišćenja specijalno dizajniranog bedža Best of the World 2021 u promociji destinacije, što će dodatno doprinijeti prepoznatljivosti Crne Gore na globalnom turističkom tržištu.

Popis zemalja na listi Best of the World 2021 dostupan je u 16 izdanja National Geographic Traveller-a na lokalnom jeziku i distribuira se milionima čitalaca u njihovim časopisima i web lokacijama širom svijeta.

„Brojni afirmativni članci u uticajnim svjetskim medijima u proteklom periodu, poput National Geographic Traveller-a, imaju značajan doprinos poboljšanju imidža destinacije, kao i privlačenja turista sa emitivnih tržišta, kada se steknu uslovi za putovanja“, rekli su iz NTO.

Originalni članak NG Traveller-a dostupan je na ovom linku:
https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2020/11/best-of-the-world-2021-family

Najčitanije