fbpx
23.9 C
Podgorica
August 18, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora je jedna od prvih destinacija koja će spremno dočekati turiste

Crna Gora je jedna od prvih destinacija koja će spremno dočekati turiste

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora će, kao bezbjedna turistička destinacija, kada se stvore mogućnosti za realizaciju turističkih putovanja, spremno dočekati svoje goste, navodi se u prilogu na jednoj od najgledanijih njemačkih televizija, RTL.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da je, u okviru emisije Život-ljudi, trenuci, događaji /Life-Menschen, Momente, Geschichten/, emitovan prilog o Crnoj Gori, u kojem se prikazuju impresivni kadrovi prirodnih i kulturnih ljepota Crne Gore.

“Mala balkanska država Crna Gora nas iznenađuje ove nedjelje sa izjavom da planiraju otvaranje hotela i restorana već 18. maja”, navodi se na početku priloga o Crnoj Gori.

Predstavnik NTO u izjavi za RTL, kazao je da su turistički poslenici u Crnoj Gori spremni da, kada za to dođe vrijeme u zavisnosti od epidemiološke situacije, pruže maksimalno kvalitetnu uslugu za sve goste koji dođu u Crnu Goru, primjenjujući u potpunosti higijenske protokole i mjere propisane od nadležnih svjetskih zdravstvenih institucija, kako bi pružili maksimalnu bezbjednost gostima.

„Njemačka i zemlje njemačkog govornog područja predstavljaju prioritetna emitivna tržišta za Crnu Goru. Uvjereni smo da ćemo i u narednom periodu biti u prilici da, uz tradicionalno gostoprimstvo, budemo domaćini turistima iz Njemačke za koje Crna Gora ima bogatu i raznovrsnu ponudu“, kazao je predstavnik NTOCG, Andri Stanović.

Riječ je o najvećoj evropskoj privatnoj radio-televizijskoj kući i TV kanalu, dok emisija Život-ljudi, trenuci, događaji u okviru koje je emitovan prilog o Crnoj Gori broji gledanost od oko 2,6 miliona gledalaca.

Najuticajniji njemački mediji ovih dana promovišu Crnu Goru kao corona-free destinaciju, pa je osim nedavno objavljenog članka o Crnoj Gori u dnevnom listu Bild, jedan od najčitanijih njemačkih portala Focus.de pisao o Crnoj Gori kao destinaciji koja će od 18. maja pokrenuti svoju turističku infrastrukturu za doček turista uz poštovanje svih bezbjedonosnih mjera koje pripremaju nadležne institucije.

Članak se može pročitati na ovom linku https://m.focus.de/reisen/europa/trotz-reisewarnung-montenegro-faehrt-tourismus-komplett-wieder-hoch-termin-fuer-erste-urlauber-steht-schon-fest_id_11943194.html

Najčitanije

Poraz crnogorskih odbojkaša u Portugalu

Podgorica, (MINA) - Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore poraženi su večeras u predgrađu Porta,...