fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeCrna Gora će posvetiti veću pažnju privlačenju investicija

Crna Gora će posvetiti veću pažnju privlačenju investicija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora će u narednom periodu posvetiti veću pažnju jačanju kapaciteta za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta, saopštio je direktor Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), Suljo Mustafić.

“Barska dijaspora u Čikagu i uopšte u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), koja je i do sada mnogo pomagala i investirala u zavičaj, ima značajan potencijal za privredne projekte”, rekao je Mustafić u Kulturnom centru (KC) Rumija u Čikagu.

U KC Rumija u nedjelju je organizovan veliki susret dijaspore kojem su, osim Mustafića, prisustvovali direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i generalni konzul Crne Gore u Njujorku, Željko Stamatović.

Mustafić je, kako je saopšteno iz KC Rumija, kazao da se, uz dobru koordinaciju državnih organa i lokalne uprave Bara, može mnogo više uraditi u narednom periodu u funkciji razvoja privrede i investiranja u odrzive projekte u različitim oblastima – od turizma, preko građevinarstva i uslužnih djelatnosti.

“Potrebno je da jačamo međusobno povjerenje i da država bude servis i naših građana u dijaspori”, saopštio je Mustafić.

Mitrović je kazao da je KC Rumija jedno od najorganizovanijih i najbrojnijih udruženja koja okupljaju crnogorsku dijasporu na teritoriji Sjeverne Amerike.

On je podsjetio na dobru saradnju Crne Gore sa svojom dijasporom koja je već rezultirala brojnim aktivnostima i projektima, koji za cilj imaju očuvanje jezika, kulture i tradicije.

Raičević je kazao da Bar duboko cijeni doprinos koji je dijaspora dala i daje svim gradu.

On je saopštio da Bar osluškuje svoju dijasporu i njene potrebe i najavio da je Opština, upravo time podstaknuta, izdvojila određena sredstva za izgradnju fiskulturne sale Osnovne škole Mrkojevići u Pečuricama, na inicijativu KC Rumija.

Raičević je naveo da će Opština vrlo brzo razgovarati sa resornim ministarstvom o modalitetima finasiranja izgradnje tog objekta i pozvao dijasporu da zajedničkim snagama dovrše taj značajan projekat.

Susretu sa delegacijom iz Crne Gore pristustvovalo je preko sto članova KC Rumija.

Najčitanije