fbpx
NaslovnicaCrna GoraAnketni odbor baviće se slučajevima nasilja nad novinarima

Anketni odbor baviće se slučajevima nasilja nad novinarima

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da je pripremljen tekst za formiranje anketnog odbora koji će se baviti slučajevima nasilja nad novinarima i crnih trojki.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je, na sastanku sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Terezom Ribeiro, istakao izuzetno dobru saradnju crnorgoskog parlamenta sa tom organizacijom.

“Mandić je saopštio da je pripremljen tekst za formiranje anketnog odbora koji će se baviti slučajevima nasilja nad novinarima i drugim građanima Crne Gore, koji su poznati kao slučajevi crnih trojki“, navodi se u saopštenju.

Mandić je dodao da se očekuje da će se vrlo brzo steći uslovi da on bude izglasan u Skupštini, zajedno sa anketnim odborom koji će se baviti ubistvom saveznog ministra Pavla Bulatovića.

On je istakao da je Crna Gora mnogo napredovala u oblasti slobode medija.

Kako je rekao Mandić, tri ključna zakona – o medijima, o javnom medijskom servisu Radio Televiziji Crne Gore i o audiovizuelnim medijskim uslugama, od partnera u Briselu ocijenjena su kao u potpunosti usklađena.

On je naveo da se očekuje da će se ti zakoni naći pred Vladom već naredne sedmice.

Ti zakoni, kako je kazao, ključni su za dobijanje pozitivnog Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila, ali prije svega za kvalitet života svih građana Crne Gore.

Mandić je rekao da je uvjeren da će ih Skupština usvojiti u najkraćem roku i uz široku podršku poslanika.

„Sagovornici su konstatovali da je evidentan napredak u radu i transparentnosti parlamenta i da je izuzetno važno da građani imaju uvid u aktivnosti poslanika“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Mandić i Ribeiro poručili da se ne smije dopustiti da napadi na novinare ostanu nekažnjeni i da je neophodno ispuniti pravdu koju očekuju građani Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte blago porasle

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice blago su porasle jer se trgovci...