fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora atraktivna destinacija za strana ulaganja

Crna Gora atraktivna destinacija za strana ulaganja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je otvorena i atraktivna destinacija za strana ulaganja i investicije, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.

Crnogorska delegacija, koju Nurković predvodi na Globalnom samitu avijacije vazduhoplovstva u Saudijskoj Arabiji, prvog dana je imala više bilateralnih susreta sa ministrima i ostalim delegatima.

„Bilo je razgovora o infrastukrutnim projektima koji se realizuju u Crnoj Gori, između ostalih drumski, pomorski i vazdušni saobraćaj. Delegacija Saudijske Arabije je saopštila da je zadovoljna prisustvom crnogorske delegacije i izrazila želju za proširenjem bilateralnih odnosa u budućem periodu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Samit se održava pod okriljem kralja Salmana Bin Abdulaziza Al-Sauda.

Crnogorska delegacija je otputovala na poziv ministra saobraćaja Saudijske Arabije, Nabeel Mohammeda Al Amoudia.

Na konfereciji su, pored crnogorskih predstavnika, i delegacije iz 14 ministarstava saobraćaja, 140 predsjednika i generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih kompanija i organizacija, visokih predstavnika vlasti i eksperata u međunarodnim i regionalnim organizacijama.

„Globalni samit avijacije ima cilj da ojača dijalog između Vlada i privatnog sektora u prisustvu visokih zvaničnika koji uključuju ministre, predsjednike i generalne direktore uprava civilnog vazduhoplovstva i drugih eksperata iz međunarodnih i regionalnih organizacija“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije