fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCIVIS: Podržaće budžet ako konačna verzija bude zasnovana na realnim parametrima

CIVIS: Podržaće budžet ako konačna verzija bude zasnovana na realnim parametrima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savez građana CIVIS podržaće predloženi budžet, ukoliko njegova konačna varijanta bude zasnovana na realnim ekonomskim parametrima, cijeneći činjenicu da bi poboljšanje standarda građana trebalo da bude osnovni cilj svake Vlade.

„CIVIS osuđuje zloupotrebe svakodnevnih rasprava o budžetu tokom kojih pojedine stranke u javnost plasiraju populističke i nerealne zahtjeve u cilju politikantskog šićara i zbunjivanja građana“, navodi se u saopštenju.

U CIVIS-u smatraju da budžet ne može biti spisak nerealnih zahtjeva pojedinih političkih stranaka, kojima se pokušava obesmisliti svaka zdravorazumska rasprava o državnim prihodima i rashodima.

„CIVIS se od 30. avgusta prošle godine zalaže za formiranje efikasnih organa svih grana vlasti, pa smo u tom cilju više puta upozoravali djelove vladajuče većine da zakopaju ratne sjekire zbog dobrobiti cijelog društva“, rekli su iz CIVIS-a.

Oni su još jednom podsjetili da je u parlamentu nedopustivo dugo blokirano izglasavanje prošlog budžeta i da još traje opstrukcija brojnih drugih važnih odluka, poput izbora Tužilačkog savjeta, što u suštini znači zanemarivanje javnog interesa.

„Ako se opstrukcija nastavi, vladajuća većina iznevjeriće javni interes i volju građana koji očekuju da će, poslije pogubne i višedecenijske bahate vladavine Demokratske partije socijalista (DPS) i njegovih satelita, Crna Gora konačno postati zemlja vladavine prava i socijalne pravde“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije