fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryČekaju zarade da bi nastavili rad

Čekaju zarade da bi nastavili rad

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Radnici kompanije Metalac Termochem iz Nikšića okupili su se danas ispred prostorija fabrike i saopštili da neće nastaviti rad dok im ne bude isplaćena septembarska i oktobarska zarada.

Jedan od okupljenih, Slavko Kontić, rekao je da posla i porudžbina ima, ali da im plate kasne.

“Septembarska i oktobarska plata nam kasne, zbog čega ne radimo od 30. oktobra”, kazao je Kontić.

Radnik Igor Ćetković podsjetio je da im je uprava ranije saoppštila da će imati dosta posla u naredne dvije godine, ali da radnici isključivo traže da plata bude redovna.

“Nećemo pokretati proizvodnju dok ne budu isplaćene zarade, iako svako jutro dođemo u fabriku”, poručio je Ćetković.

Izvršni direktor fabrike Metalac, koja posluje u okviru matične češke firme Termochem, Živorad Krsmanović, kazao je ranije agenciji Mina-business da bi račun trebalo da bude odblokiran u petak i isplaćena zaostala zarada za oko 100 zaposlenih.

On je kazao da je garancije da će neophodna sredstva biti obezbijeđena dobio od nadležnih iz matične kompanije i stranih partnera.

U Metalcu će, po nastavku proizvodnje, realizovati dva započeta posla, od kojih će jedan za češkog kupca bii okončan do kraja novembra, a drugi u januaru za naručioca iz Litvanije.

Po okončanju tih poslovnih angažmana, kako je naveo Krsmanović, ugovorena sredstva biće uplaćena Metalcu Termochermu.

Metalac, na koji je bio stavljen katanac do avgusta 2016. godine, kupila je češka kompanija Termochem, pokrenula proizvodnju, otvorila vrata tržišta i trenutno zapošljava oko 100 radnika.

Najčitanije