fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCANU da se uključi u rješavanje urgentnih pitanja iz energetike

CANU da se uključi u rješavanje urgentnih pitanja iz energetike

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, pozvao je Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti (CANU) da se uključi u rješavanje urgentnih pitanja koja se odnose na podjelu voda Bilećkog jezera, procese energetske tranzicije i razvoj elektroenergetskog sektora.

Mujović, koji je boravio u radnoj posjeti CANU, sastao se sa njenim, kao i sa predstavnicima Centra za energiju i ekologiju (ENEKO), i zatražio pomoć u rješavanju najvažnijih pitanja.

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju CANU-a, istaknuto da je neophodna jaka institucionalna saradnja u kojoj bi CANU, kroz uključivanje eminentnih i relevantnijih ličnosti koje okuplja, bila aktivan učesnik u rješavanju postojećih problema iz oblasti energetike i ekologije, koji zahtijevaju stavove utemeljene prvenstveno na naučnim osnovama.

Predsjednik CANU-a, akademik Dragan K. Vukčević, ponudio je Mujoviću I saradnju na potencijalno budućem leksikografskom projektu CANU i izradi Leksikona inženjera Crne Gore.

„Dogovoreno je i potpisivanje Memoranduma o saradnji, kroz koji će se ojačati međusobne veze i definisati polja zajedničkog djelovanja, kao i nastupa u smislu organizovanja okruglih stolova i naučnih tribina na kojima bi se iznijeli naučni stavovi i poslala jasna poruka naučne zajednice o značajnim temama i aktuelnim problemima iz oblasti energetike i ekologije koji su u fokusu crnogorske javnosti“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su...