fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBulatović: Pejović da radi u skladu sa zakonom

Bulatović: Pejović da radi u skladu sa zakonom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlasnik hotela Budva, Veselin Pejović, svoj biznis treba da razvija u skladu sa zakonima države, umjesto što prijeti tužbom, ocijenio je predsjednik budvanskog odbora Crnogorske, Vladimir Bulatović.

„Siguran sam da moja izjava povodom divlje gradnje u krugu hotela Budva neće spriječiti Pejovićev naum da uz pomoć nesposobnosti resornog ministarstva ostvari svoje interese. Isto tako sam siguran da Pejović neće podnijeti tužbu, jer bi u tom procesu očigledno izgubio”, naveo je Bulatović u saopštenju.

On je poručio da je njegova dužnost kao savjesnog građanina i aktera u javnim poslovima u Opštini Budva da ukaže na one radnje u budvanskoj Opštini koje su suprotne zakonima države Crne Gore.

Pejović je ranije saopštio da će podnijeti tužbe protiv lidera budvanskih odbora Demokratske Crne Gore i Crnogorske, Dragana Krapovića i Vladimira Bulatovića, zbog neistina da je hotel nelegalno izgrađen i da se divlje dograđuje.

Bulatović je saopštio da je i prije privatizacije hotel Budva, koji se nalazi u centru Budve, imao 110 ležaja u 37 soba sa kupatilom, telefonom i terasama sa pogledom na more i 14 soba sa zajedničkim kupatilom u potkrovlju za osoblje.

“U sastavu hotela se nalazio restoran kapaciteta 130 mjesta, kafe bar sa 40 mjesta, kuhinjom i magacinskim prostorom, dok je ispred hotela bila terasa od 400 kvadratnih metara na kojoj je bio smješten restoran i picerija kapaciteta 400 mjesta”, rekao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, nakon privatizacije i deset godina krenula je obnova hotela, pri čemu je hotel ogoljen do nosećih stubova i to iz samo jednog prostog razloga – da je srušen do temelja, zemljište na kome se on nalazi našlo bi se u postupku restitucije.

“A onda, puni kapacitet dozvoljene bruto površine nije napravljen zato što temelji starog hotela nijesu mogli da izdrže dozvoljenu spratnost. I uz sve to, vlasnik je odlučio da adaptira postojeću konstrukciju hotela oglušujući se o bitne stavke UT uslova koji su propisani i ne poštujući građevinske linije kojih se moralo pridržavati. Nepoštovanje ovih parametara nije prisutno samo na ovom potezu već apsolutno u svim pravcima“, kazao je Bulatović.

On je dodao da i svaka rekonstrukcija podliježe istim pravilima kao i gradnja, odnosno mora da se označi gradilište, da postoji revidovani projekat na koji je dobijena adekvatna saglasnost.

Bulatović je rekao i da prilikom rekontrukcije, hotel nije rekonstruisan prema projektu na koji je data saglasnost i da uz sve te defekte Pejović nema saglasnost ni za dizalicu na onom mjestu na kojem se sada nalazi kao ni redovnu upotrebnu dozvolu za rad hotela, već privremenu dozvolu za rad koju je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

„Da rezimiram, slučaj je jasan i moja poruka gospodinu Pejoviću je da svoj biznis treba da razvija u skladu sa zakonima svoje države umjesto što puca iz prazne puške prijeteći Krapoviću i meni, ne poštujući ni svoju državu ni građane Budve. Želim da zakon bude isti prema svima, a nadležno Ministarstvo i Vladu da ohrabrim da sprovodi svoje zakone jednako prema svima”, zaključio je Bulatović.

Najčitanije