fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBrojne oblasti u kojima Crna Gora i Slovačka mogu sarađivati

Brojne oblasti u kojima Crna Gora i Slovačka mogu sarađivati

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Saradnja poštanskih sistema Crne Gore i Slovačke jedan je od segmenata u kojima se saradnja dvije države može intenzivirati, poručeno je na sastanku izvršnog direktora Pošte Crne Gore Josipa Đuraškovića i slovačkog ambasadora u Podgorici Borisa Gandela.

Kako je saopšteno iz Pošte, na sastanku je konstatovano da Slovačka i Crna Gora imaju tradicionalno dobre i prijateljske bilateralne odnose, zasnovane na principima međusobnog uvažavanja i poštovanja.

„Na sastanku je istaknuta saglasnost da će međusobni odnosi saradnje dodatno ići uzlaznom putanjom kako se Crna Gora bude približavala članstvu u Evropskoj uniji“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da su oblasti u kojima dvije države mogu sarađivati brojne i da je saradnja poštanskih sistema jedan od segmenata u kojima se saradnja može intenzivirati.

„U tom smislu, kao prvi korak je dogovoreno da se obrazuje zajednički tim sa slovačke i crnogorske strane koji će pripremiti zajedničko izdanje prigodne poštanske marke povodom jubileja 20 godina od sticanja nezavisnosti Crne Gore“, rekli su iz Pošte.

Đurašković i Gandel razgovorali su i o drugim važnim temama vezanim za bilateralne odnose dvije države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Uprava policije

Za 24 sata 23 saobraćajne nezgode

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 23 saobraćajnih...
amscg

Putevi suvi