fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBritanski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru

Britanski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Postoji interesovanje investitora iz Velike Britanije za ulaganja u Crnu Goru, koja je prepoznata kao rastuće turističko tržište, saopštila je britanska ambasadorka Karen Maddocks na sastanku sa ministrom kapitalnih investicija, Ervinom Ibrahimovićem.

“Investitori su u prvom redu zainteresovani za strategiju i razvojne planove Crne Gore kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura, to jest razvoj nacionalnih vazdušnih luka i civilnog vazduhoplovstva generalno. Britanske kompanije u ovoj oblasti imaju značajno iskustvo i posluju širom Evrope i svijeta i razvoj svog poslovanja u ovom regionu vide kao dobru poslovnu priliku”, kazala je Maddocks.

Ibrahimović je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, danas sa ambasadorkom razgovarao o mogućim investicijima i projektima koji bi bili interesantni za ulazak britanskih kompanija na crnogorsko tržište.

„Izuzetno me raduje da strani investitori prepoznaju Crnu Goru kao državu sa značajnim razvojnim potencijalima, ujedno sam saglasan da je turistička privreda srž razvoja ekonomije naše države”, rekao je Ibrahimović.

On je kazao da u tom smislu u Ministarstvu kapitalnih investicija rade na razvoju svih oblasti saobraćaja i energetike, usklađivanju pravnog okvira i usvajanju standarda EU čime žele da stvaraju povoljan poslovni ambijent za privlačenje stranih investicija.

Ibrahimović je istakao da Crna Gora mora raditi na modernizaciji postojećih aerodroma, ali da mora razvijati i nove vazdušne luke, iskoristio je priliku i upoznao ambasadorku sa određenim interesovanjima stranih kompanija za ulazak na naše tržište, ali je ukazao na neophodnost izrade studija, analiza i plansko-projektne dokumentacije.
Kako je naveo, u pitanju su kapitalni razvojni projekti za čiju su realizaciju potrebna značajan kapital ali i znanja i iskustva.

Današnji susret bio je prilika da sagovornici razmijene stavove i razmišljanja na temu nestabilne političke situacije u zemlji i složili se da ovakva politička atmosfera u velikoj mjeri utiče na ekonomski napredak i na kreiranje vizije i strategije razvoja države, kako u ekonomskom smislu tako i u procesima EU integracija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije