fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBojanić: Vožnja prioritetnom dionicom auto-puta od juna

Bojanić: Vožnja prioritetnom dionicom auto-puta od juna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stepen završenosti poslova i napori koji se ulažu u projekat gradnje prioritetne dionice auto-puta pokazuju da bi se turisti ove ljetnje sezone njom mogli voziti, i to od prve polovine juna, saopštio je bivši ministar kpitalnih investicija, Mladen Bojanić.

“Vjerujem da nova Vlada i novi ministri razumiju neophodnost nastavka radova na autoputu Bar-Boljare, tako da im ne trebaju moji savjeti”, rekao je Bojanić u intervjuu Vijestima.

On je dodao da, kada je riječ o objedinjavanju pomorskih kompanija, postoji u Ministarstvu analiza koja bi novoj Vladi mogla pomoći u tom pravcu.

Bojanić je naveo i da je za konačnu strategiju razvoja aerodroma potrebno obezbijediti najširi javni konsenzus.

“Mi ga nijesmo imali, pa je to pitanje ostalo i dalje otvoreno. Mislim da smo svi saglasni da Crnoj Gori treba nacionalna avio-kompanija, ali na način da bude ekonomski održiva. Nije jednostavno, imajući u vidu veličinu kompanije i tržišta, ali uz određenu i zakonitu državnu podršku, to nije nerealan cilj”, saopštio je Bojanić.

Na pitanje zašto u zakonskom roku nije izabran novi odbor direktora nacionalne avio-kompanije To Montenegro, on je odgovorio da su nakon ostavke predsjednika i jednog člana tog tijela aktivno radili na njihovom popunjavanju.

“Nažalost, nijesmo stigli da nađemo odgovarajući kadar, ali to se nije odrazilo na poslovanje kompanije. Ostali članovi odbora direktora i menadžment su radili svoj posao, kako bi se pripreme za narednu sezonu na vrijeme obavile”, kazao je Bojanić.

On je dodao da vjeruje i da će se u odboru direktora Aerodroma Crne Gore u najskorije vrijeme naći adekvatna zamjena za jednog člana.

“Ni u jednom, ni u drugom slučaju nema kršenja zakona, nema zakonskog roka koji precizira do kad se moraju izvršiti izmjene. Jasno da je to potrebno što skorije, ali okolnosti su bile takve da je za sve trebalo više vremena”, rekao je Bojanić.

Na pitanje zašto je ugovor o radu koji su Aerodromi zaključili sa izvršnim direktorom Goranom Jandreovskim tajan, on je odgovorio da nijedan ugovor o radu u državnim kompanijama ne smije biti tajan.

“Ne znam odakle ta informacija da je ugovor tajan. Nijedan ugovor o radu u državnim kompanijama ne smije biti tajan, pa ni ovaj. Vjerujem da će vam detalje saopštiti odbor direktora ili sam direktor, sve ostalo bilo bi izigravanje propisa i skrivanje podataka koji moraju biti javni. Bilo bi neprimjereno da ja objavim ugovor direktora Aerodroma nakon prestanka funkcije ministra”, saopštio je Bojanić.

On je podsjetio da je jedno od najaktivnijih odjeljenja u Ministarstvu kapitalnih investicija bilo ono za borbu protiv korupcije, čiji zaposleni su predano, nepristrasno i savjesno prikupljali i analizirali svu dokumentaciju za slučaje koji su prijavljeni ili su sami smatrali da se moraju provjeriti.

“Rezultat tog njihovog rada su 15 informacija o mogućim zloupotrebama, sve su poslate Tužilaštvu, a jedan broj i Skupštini Crne Gore. U par navrata, Tužilaštvo je najavilo formiranje slučaja, nemamo detaljnih informacija, ali vjerujem da će se aktivnosti Tužilaštva povećati nakon promjena koje su se desile u toj organizaciji”, kazao je Bojanić.

On je dodao da je Skupština, nažalost, pokazala ignorantski odnos prema svim informacijama koje je dobijala od tog resora.

“Ostaje da vidimo da li će kadar Bošnjačke stranke nastaviti da ohrabruje zaposlene iz ovog odjeljenja da nepristrasno i nezavisno rade na svim slučajevima u kojima su značajnu ulogu imali funkcioneri i članovi te stranke. Ono što sam siguran je da ovaj sastav odjeljenja neće praviti nikakve kompromise”, baveo je Bojanić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pokret Evropa sad

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Podgorica, (MINA) – Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa...