fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryBlago poboljšanje poslovnog ambijenta

Blago poboljšanje poslovnog ambijenta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomiju Crne Gore je u prošloj godini karakterisao period stabilnosti, s blagim poboljšanjem poslovnog ambijenta, ali su izostali konkretniji rezultati u sprovođenju reformi, ocijenili su predstavnici Savjeta stranih investitora (SSICG) u novom izdanju Bijele knjige.

Izvršni direktor Savjeta, Ivan Radulović, kazao je da je indeks lakoće poslovanja, koji se bazira na stavovima njegovih članova, u prošloj godini blago porastao u odnosu na 2017.

“Prošlu godinu je karakterisao period stabilnosti. Imali smo blagi rast ukupnog indeksa u odnosu na 2017. godinu, sa 6,47 na 6,49”, rekao je Radulović na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljeno deveto izdanje Bijele knjige.

On je dodao da su strani investitori saglasni da se ukupan poslovni ambijent u Crnoj Gori unaprjeđuje, ali da su slabijem rastu indeksa doprinijele implementirane reforme koje nijesu dale očekivane rezultate.

“U narednom peirodu je potrebno intenzivirati aktivnosti u implementaciji reformi u cilju unaprjeđenja poslovnog ambijenta i privlačenja investicija”, ocijenio je Radulović.

Bijela knjiga je ključni dokument Savjeta u kojem strani investitori ukazuju na glavne izazove sa kojima se suočavaju u poslovanju u Crnoj Gori. Indeks se mjeri na skali od jedan do deset, gdje je jedan najslabiji rezultat.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije