fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryBez interesovanja postojećih akcionara Atlas banke 

Bez interesovanja postojećih akcionara Atlas banke 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Postojeći akcionari u postupku dokapitalizacije Atlas banke do danas nijesu obavili upis i uplatu emitovanih dionica, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

Na taj način su se, kako je objašnjeno, stekli uslovi da privremeni upravnik banke obavijesti Komisiju za tržište kapitala o ishodu emisije akcije banke, zbog dobijanja rješenja o neuspješnosti emisije.

„Nakon toga će privremeni upravnik dostaviti Komisiji zahtjev za odobravanje prospekta radi javne ponude, odnosno prodaje akcija Atlas banke onima koji nijesu postojeći dioničari“, navodi se u saopštenju.

Privremena uprava Atlas banke donijela je 18. januara odluku o zatvorenoj dokapitalizaciji Atlas banke od 22 miliona EUR.

U odluci o zatvorenoj ponudi emisije akcija postojećim akcionarima po osnovu prava preče kupovine navodi se da će biti emitovano 88,71 hiljada običnih akcija nominalne vrijednosti 248 EUR.

Centralna banka je 7. decembra uvela privremenu upravu Atlas i Invest banku Montenegro (IBM), u koju je kasnije uveden stečaj. U međuvremenu se objema bankama bavi tužilaštvo zbog sumnje u pranje novca.

Najčitanije