NaslovnicaMINA BusinessBesplatne radionice namijenjene mladima na sjeveru

Besplatne radionice namijenjene mladima na sjeveru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Besplatne edukativne radionice namijenjene mladima u sjevernoj regiji održaće se od sjutra do petka, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društvene promjene /Social Impact Award/ (SIA).

Radioniće će se realizovati u Bijelom Polju, Beranama i Pljevljima.

“Zainteresovani se mogu jednostavno prijaviti putem linka https://bit.ly/3FN4pA4, gdje mogu pronaći sve neophodne informacije o ovim događajima”, navodi se u saopštenju.

U okviru ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da se informišu o koncepu društvenog preduzetništva i dobiju smjernice kako da kreiraju svoju ideju.

Tri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1,5 hiljada EUR, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Beču.

“Svoju ideju zainteresovani starosne dobi od 15 do 30 godina, pojedinačno ili u timu, mogu prijaviti do 31. maja tako što će ispuniti jednostavnu aplikacionu formu na SIA veb sajtu (https://sia.click/me)”, dodaje se u saopštenju.

Podršku organizaciji ovih radionica pružaju lokalne samouprave Bijelo Polje i Pljevlja, kao i Regionalni biznis centar Berane.

Besplatne edukativne radionice za mlade realizovaće se u više od 15 crnogorskih gradova.

SIA program pokrenuli su 2009. godine Impact Hub i Univerzitet za biznis i ekonomiju u Beču, u partnerstvu sa Erste Fondacijom. U Crnoj Gori ove godine program sprovodi NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Erste banke, Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Investiciono-razvojnog fonda, kompanije Kodio i Glavnog grada Podgorica.

Pored generalnih pokrovitelja, partneri programa su i kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora i Crnogorski Telekom, zatim udruženja Privredna komora Crne Gore i ICT Cortex, a podršku programu pružaju i Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Mediteran, Neregelia, Hotel Hilton Podgorica i The Chedy Luštica Bay.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

MKI

Bolje iskoristiti položaj Luka Bar

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora do sada nije na najbolji način iskoristila stratešku prednost...