fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBesplatan ulaz u Muzej novca do kraja godine

Besplatan ulaz u Muzej novca do kraja godine

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Ulaz u Muzej novca Centralne banke (CBCG) će od sjutra do kraja godine biti besplatan za sve posjetioce.

Iz CBCG su kazali da će ulaz biti besplatan povodom jubileja – 20 godina rada vrhovne monetarne institucije, koji se obilježava tokom ove godine.

“CBCG je kao društveno odgovorna institucija odlučila da povodom svog jubileja, a imajući u vidu i pandemiju koronavirusa, od Međunarodnog dana muzeja besplatno otvori vrata Muzeja novca za sve koji žele da se upoznaju sa istorijom novca na tlu današnje Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Muzej novca je otvoren 2012. godine kao muzej u sastavu CBCG. Specijalizovan je za sakupljanje i prezentaciju novca i drugog numizmatičkog materijala sa teritorije današnje Crne Gore.

Posjetioci u Muzeju mogu vidjeti dvije stalne postavke – Novac na tlu Crne Gore i Novac kao nakit.

“Muzej novca je savremeno opremljen, pa posjetiocima, osim kroz muzejske postavke, dodatne informacije o istoriji novca na tlu Crne Gore, ali i opštoj crnogorskoj istoriji, pruža i kroz multimedijalne interaktivne aplikacije”, dodali su iz CBCG.

Posjetioci po simboličnim cijenama mogu kupiti i suvenire – repliku perpera iskovanu na mašini na kojoj je u Beču prije više od jednog vijeka kovan crnogorski perper, a koja je izložena u Muzeju, kao i foto novčanicu od 50 perpera sa fotografijom posjetioca.

Radno vrijeme Muzeja novca je svim danima od devet do 17 sati.

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...