fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBemax bi da kupi hotel Albatros

Bemax bi da kupi hotel Albatros

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgorička kompanija Bemax zainteresovana je za kupovinu ulcinjskog hotela Albatros, potvrdio je pravni zastupnik kompanije Bemax, advokat Zoran Piperović.

“Da, tako je. Kompanija je preuzela dokumentaciju i brzo ćemo znati sve”, kazao je Piperović Vijestima.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, još nekoliko kompanija i biznismena zainteresovano je da kupi hotel, ali još nema konkretnih sporazuma.

Piperović je naveo da će ukoliko dođe do dogovora kompanije Bemax i aktuelnih vlasnika hotela, o pojedinostima javnost biti blagovremeno obaviještena.

“Kao Ulcinjanin, mislim da bi to bilo nešto najbolje što može da se dogodi Ulcinju”, rekao je Piperović.

Hotel Albatros otvoren je 1969. godine i poslovao je u sastavu HTP Metropol iz Skoplja. Te godine osnovana je i kompanija Albatros i registrovana je za obavljanje poslova iz oblasti turizma, ugostiteljstva, spoljne i unutrašnje trgovine.

Privatizovana je 2004. godine, kada je ruska firma Mikrokozma kupila na berzi 58 odsto akcija. U međuvremenu, u kompaniji je izvršena dokapitalizacija, pa 95 odsto vlasništva pripada nekolicini biznismena okupljenih u dva preduzeća, IBG i Mikrokozma.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, većinski vlasnik Albatrosa je Društvo za investicije, konsalting i menadžment International business group (IBG) iz Podgorice sa oko 56,44 odsto akcija. Društvo za ugostiteljstvo, turizam, trgovinu i usluge Mikrokokozma iz Podgorice ima 29,88 odsto udjela, a Rus Andrey Temniakov 8,44 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela.

Osnivači International business group su Konstantin Dukov, Aleksandar Ivanov i Sergej Ignjatjev iz Rusije.

Kompaniju Mikrokozma, koja je 2004. kupila kontrolni paket akcija hotela Albatros, osnovali su Dukov i of-šor firma Meister Partners čiji je vlasnik Rus, Vsevold Gluhcev.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

suncano vrijeme 01

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima,...