fbpx
NaslovnicaMINA BusinessArapski investitori zainteresovani za ulaganje u Podgoricu

Arapski investitori zainteresovani za ulaganje u Podgoricu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Brojni arapski investitori zainteresovani su za ulaganja u Podgoricu, između ostalog, otvaranje fabrike vode i preradu različitih vrsta otpada, saopšteno je na sastancima sa delegacijom Glavnog grada, organizovanim u okviru Montenegro biznis foruma u Dubaiju.

Brojnim arapskim investitorima predstavljeni su investicioni potencijali Podgorice u okviru Montenegro biznis foruma organizovanog od Dubai Expo 2020, Crnogorskog paviljona, Ministarstva ekonomskog razvoja i privrednih komora Crne Gore i UAE.

“U okviru be to be sastanaka organizovanih u sklopu Foruma, delegacija Glavnog grada sastala se sa više značajnih arapskih investitora, koji su izrazili posebno interesovanje za ulaganje u naš grad”, naveli su iz PG Biroa.

Izvršni direktor Kancelarije za strane investicije grada Šarža, trećeg po veličini i značaju u UAE, Mohammed Juma’a Al Musharrakh, i predsjednik Uprave za investicije i razvoj i jedan od ključnih lidera u poslovnom svijetu Šarža, Marwan bin Jassim Al Sarkalom, sa članovima delegacije Podgorice razgovarali su o uslovima i povlasticama za strane investitore prilikom započinjanja biznisa u glavnom gradu Crne Gore.

“Investitori su zainteresovani za konkretne projekte – otvaranje fabrike vode i preradu različitih vrsta otpada. Šarža je poznata kao kulturni centar Emirata, razvila je koncept healthcare city, izuzetno je napredovala u oblasti zaštite životne sredine i ima razvijen koncept trermana otpada”, navodi se u saopštenju.

U cilju konkretizacije buduće saradnje, predstavnici Šarža su pozvali predstavnike Podgorice da posjete ovaj grad i najavili posjetu našem gradu.

“Osim povlastica koje se nude stranim investitorima, članovi delegacije Podgorice su sagovornike upoznali i sa dostignućima u pogledu digitalizacije i primjene smart city rješenja. Naglašen je značaj investiranja u glavni grad, u cilju njegovog daljeg razvoja, ali i otvaranja novih radnih mjesta, kao osnovnog preduslova za rješavanje pitanja nezaposlenosti”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije