fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAnalitičari agencije Moody's u posjeti Crnoj Gori

Analitičari agencije Moody’s u posjeti Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za Crnu Goru je ova godina važna zbog rada na strukturnim reformama i zbog toga što je to period silazne putanje javnog duga, saopštio je ministar finansija Darko Radunović na sastanku sa analitičarima kreditne agencije Moody’s.

Radunović je analitičare Moody’s-a, Heika Peters i Hannahu Dimpker, koji borave u Podgorici u okviru redovne godišnje posjete, informisao o rezultatima iz prošle godine i naveo da je početak ove obećavajući.

„Podaci za januar i februar pokazuju da su prihodi budžeta veći 18,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine i 6,3 odsto u odnosu na plan“, rekao je Radunović.

On je podsjetio da je Crna Gora u trećoj godini fiskalne konsolidacije i da su mjere dale rezultata.

„Ova godina je važna zbog rada na strukturnim reformama, ali i zbog toga što je ovo godina silazne putanje kada je javni dug u pitanju“, saopštio je Radunović i dodao da je u Crnoj Gori pokrenut snažan investicioni ciklus u oblasti energetike, turizma, saobraćaja i infrastrukture.

Predstavnici agencije Moody’s su u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori u cilju sagledavanja ekonomskih, fiskalnih i finansijskih prilika u državi, odnosno radi prikupljanja podataka na osnovu kojih će napraviti procjenu rejtinga države.

Oni će se sastati sa predstavnicima Ministarstva finansija, Centralne banke (CBCG), bankarskog sektora i međunarodnih organizacija.

Najčitanije