fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAir Montenegro prevezao preko 230 hiljada putnika

Air Montenegro prevezao preko 230 hiljada putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Air Montenegro je od početka godine do danas prevezao preko 230 hiljada putnika i ostvario rast od 150 odsto u odnosu na prošlogodišnju ljetnju sezonu.

Iz kompanije su kazali da, i pored nestabilnog tržišta, epidemije, dešavanja u Ukrajini i brojnih izazova u avio-saobraćaju širom Evrope, Air Montenegro je uspio da za godinu utrostruči broj destinacija sa kojima spaja Crnu Goru.

“Dinamičnom rastu kompanije i značajnom povećanju broja prevezenih putnika doprinijelo je i iznajmljivanje aviona većeg kapaciteta”, navodi se u saopštenju.

Ove sezone, Air Montenegro, računajući i redovne čartere, povezuje Crnu Goru sa 16 različitih destinacija među kojima su: Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Jerevan, Bratislava i Kairo, dok su u toku pregovori sa turoperatorima i pripreme za narednu ljetnju sezonu kojim nacionalni avio-prevoznik želi da otvori i neka nova tržišta.

Vršiteljka dužnosti izvršne direktorice Air Montenegro, Dragana Frantov Nikolić, kazala je da bi u potpunosti bili spremni da odgovore na veliki broj zahtjeva turoperatora za sljedeću sezonu i prošire flotu, potrebno je da se prije svega zadovolje određeni uslovi.

“Dalji razvoj tržišta i ostvarivanje većeg broja linija umnogome će zavisiti i od potpisivanja bilateralnih sporazuma za vazdušni saobraćaj koje bi omogućilo, otvaranje redovnih linija i realizaciju većeg broja letova ka tržištima koja su nam važna poput: Izraela, Jermenije, Egipta, Saudisjke Arabije i Gruzije. Neophodna je marketing strategija na državnom nivo u kojoj bi, pored nacionalne avio-kompanije, bile uključene NTO i sva relevantna ministarstva“, navela je Frantov Nikolić.

Razvoj novih tržišta, na čemu Air Montenegro konstantno radi, kao i strateško planiranje na nivou države doprinijeće da, umjesto sadašnjih par mjeseci, turistička sezona traje znatno duže.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije