fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbu Dhabi Ports zainteresovan za Luku Bar

Abu Dhabi Ports zainteresovan za Luku Bar

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici kompanije Abu Dhabi Ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) zainteresovani su za valorizaciju potencijala Luka Bar, kojoj je, prema riječima ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića, potreban kredibilan partner koji će je adekvatno pozicionirati na međunarodnom tržištu.

On je danas na sastanku sa predstavnicima Abu Dhabi Portsa saopštio stav Vlade i resornog ministarstva da je potencijal crnogorske najveće luke nedovoljno iskorišćen.

“Preduzeću je potreban kredibilan partner koji će luku adekvatno pozicionirati na međunarodnom tržištu, prvenstveno kroz razvoj luke u skladu sa njenim ne samo postojećim, nego i mogućnostima koje bi imala nakon investiranja”, rekao je Nurković.

Nurković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, rekao da je posjeta predstavnika i inženjera kompanije Abu Dhabi Ports odlična prilika da se obiđe Luka Bar, procijene postojeći kapaciteti, infrastruktura i oprema na lučkom području.

“Sama geografska pozicija Luke Bar, kao i nedovoljno iskorišćeni kapaciteti luke, mogu biti podstrek za kompaniju iz UAE da investicionim ulaganjem i transferom znanja unaprijedi poslovanje Luke Bar, kao referentan partner”, poručio je Nurković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Povoljni uslovi za vožnju

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim puevima i uz...