fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodijeljene godišnje nagrade UPCG

Dodijeljene godišnje nagrade UPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) danas je upriličila ceremoniju dodjele nagrada za društveno-odgovorno poslovanje (DOP) i za naj menadžerke u Crnoj Gori za prošlu godinu.

Iz UPCG su kazali da su nagrade za DOP dodijeljene malim, srednjim i velikim preduzećima, u oblastima brige za zaposlene, brige za životnu sredinu i brige za zajednicu.

U oblasti “Briga za zaposlene” za 2021. godinu, nagradu u kategoriji srednje preduzeće dobili su kompanije Bild Studio i Jugopetrol akcionarsko društvo.

U oblasti “Briga za zajednicu”, nagradu u kategoriji malo preduzeće dobili su kompanije Coca Cola HBC i Publicitet, dok je u kategoriji srednje preduzeće, nagrada pripala kompanijama Bild Studio, Regent Porto Montenegro i Kalamper.

U oblasti “Briga za životnu sredinu”, u kategoriji srednje preduzeće, nagrađen je hotel Cue.

Iz UPCG-a su kazali da su dodijelili osam ravnopravnih “Nagrada UPCG za NAJ menadžerke u Crnoj Gori” uspješnim poslovnim ženama, i to u okviru kategorija privrede, javnog sektora, civilnog sektora i medija.

Nagrade UPCG za NAJ menadzerke CG u 2021
foto: UPCG

“U kategoriji privreda, kao ravnopravne dobitnice nagrada proglašene su izvršna direktorica Arhimeda, Dejana Ponoš, i izvršna direktorica Ocean Montenegro Nela Vitić”, rekli su iz UPCG-a.

U kategoriji javni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada su načelnica Službe za inspekcijske i informacione sisteme za izvještavanje u okviru inspekcijskog nadzora u Upravi za inspekcijske poslove, Vanja Grgurović i šefica Odjeljenja za informacione tehnologije (IT) u Ministarstvu finansija Crne Gore, Bojana Bajić.

U kategoriji civilni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada su izvršna direktorica nevladine organizacije (NVO) Roditelji, Kristina Mihailović i izvršna direktorica NVO Tinker, Jelena Milojković.

U kategoriji mediji, ravnopravne dobitnice nagrada su izvršna direktorica Print Media Ana Mirović i predsjednica i osnivačica Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore Milka Tadić Mijović.

Na svečanosti dodijeljeno je i Priznanje UPCG za poseban uspjeh ostvaren u prošloj godini, koje je uručeno osnivačici kompanije Mika Proart, Mileni Đergović za projekat “Nikšićko Rocks Pjesma za društvo” koji je, kroz 24 koncerta, ujedinio 24 medijske kuće i domaće pop-rock izvođače.

Iz UPCG-a su kazali da je svečanosti prethodilo održavanje sjednice Skupštine UPCG.

“Skupština UPCG jednoglasno je usvojila inicijativu o izmjenama Zakona o Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) kojim bi se ukinulo obavezno članstvo u PKCG”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, delegati Skupštine usvojili su godišnja dokumenta UPCG, izmjene i dopune Statuta i upoznali se sa redizajnom logoa UPCG povodom obilježavanja 20 godina uspješnog poslovanja Unije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije