fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa sjutra zakazana nova sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Za sjutra zakazana nova sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Podgorica, (MINA) – Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost danas nije održana, usljed nepojavljivanja pet članova tog tijela, saopštili su iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića, navodeći da je nova zakazana za sjutra.

Iz kabineta Krivokapića kazali su da su se na sjednici pojavili premijer, kao predsjednik Vijeća, ministri odbrane i finansija i socijalnog staranja, Olivera Injac i Milojko Spajić, i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

“Nedolaskom pet članova Vijeća onemogućeno je usvajanje izvještaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra”, kaže se u saopštenju.

Iz kabineta su istakli da je usvajanje tog dokumenta preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izvještaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izvještaja u cjelini.

Kako su naveli, zabrinjava činjenica da pet članova Vijeća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbjednosne situacije u državi.

“U cilju potpune transparentnosti, već sjutra Krivokapić će zakazati novu sjednicu za 16 sati, sa istim dnevnim redom, sa osnovnim ciljem da građani Crne Gore budu do kraja upoznati sa sadržajem izvještaja”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije