fbpx
NaslovnicaGlavna vijestUpozorenje zbog najavljenog nevremena

Upozorenje zbog najavljenog nevremena

Podgorica, (MINA) – Direktorat za vanredne situacije pozvao je građane da danas, u ponedjeljak i utorak aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji, jer se očekuju nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom.

Iz Direktorata za vanredne situacije saopštili su da će zbog najavljene meteorološke situacije svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja podići nivo operativne spremnosti.

Iz Direktorata su upozorili sve ostale subjekte društva na moguće posljedice zbog najavljenog nevremena, kako bi pravovremeno preduzeli mjere i radnje u cilju sprečavanja moguće štete na objektima i infrastrukturi.

„Posebno intenzivne padavine i obilna količina kiše tokom nedjelje i ponedjeljka očekuje se u širem regionu Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i šire prema Virpazaru, Cetinju i primorju (naročito Ulcinj – Bar). U ovom periodu su potencijalno moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se očekuje i podizanje nivoa mora uz obalu, pa je na pojedinim mjestima moguće otežano normalno ulivanje vodenih tokova u more.

“Zbog obilne količine kiše, velikog priliva vode i jakog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima”, kaže se u saopštenju.

Iz Direktorata za vanredne sutuacije podsjetili su građane da je broj 112 uvijek dostupan za prijavljivanje svih eventualnih situacija.

Najčitanije