fbpx
NaslovnicaCrna GoraStvoriće uslove za formiranje ankentnih odbora

Stvoriće uslove za formiranje ankentnih odbora

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) iniciraće sazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj će predložiti usvajanje izmjena i dopuna zakona o predsjedniku, parlamentarnoj istrazi i odbrani, kazao je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

Knežević je na konferenciji za novinare kazao da će donošenjem zakona o parlamentarnoj istrazi biti stvoreni uslovi za formiranje anketnih odbora shodno stranačkoj zastupljenosti u Skupštini.

„To znači da ćemo između ostalih formirati anketni odbor na osnovu dokaza i tvrdnji Duška Kneževića, a tiče se njegovih poslovnih angažmana sa prvom familijom“, naveo je Knežević.

Knežević je kazao da će odbor, na čijem čelu će biti predstavnik vlasti, ispitati kako je sagrađena “ničija kuća”, ko ju je finansirao.

„A istražiće i ispitati kastodi račune Mila Đukanovića i kredit kod Pireus banke od 1,5 miliona EUR“, rekao je Knežević.

On je naveo da je Specijalno državno tužilaštvo moglo da otvori ove kastodi račune Đukanovića.

„A zašto to nije uradilo, time će se baviti Anketni odbor i Đukanović će morati da dođe na sjednicu tog tijela, kao i Milivoje Katnić”, naglasio je Knežević.

On je rekao da će ankentni odbor baviti i ulogom Đukanovića u stečaja u Kombinata aluminijuma, kao i aferama Telekom i A2A.

Knežević je rekao da će se baviti i kako su braća Đukanović skinuli novac sa računa Atlas banke i prenijeli ih na Prvu banku.

On je kazao da će se Anketni odbor zalagati da se otkriju poslovne veze između Đukanovića i bivšeg premijera Malte koji je osumnjičen za umješanost u ubistvo novinarke Dafne.

Na pitanje kako komentariše optužbe za partijsko zapošljavanje Knežević je kazao je da je činjenica da se na parlamentarnim izborima svaka stranka bori da bude dio izvršne vlasti.

“Ako je to jeres onda bi moralo da se izmjeni zakonska regulativa i postulati demokratije.
Da li je onda i partijsko zapošljavanje to što se Abazović nalazi na mjestu potpredsjednika ostaje onda veoma upitno“, kazao je Knežević.

Najčitanije